De zon laat net haar eerste stralen zien. Ze brand niet, maar geeft wel een doffe klap in mijn gezicht bij het verlaten van de verkoelde airport. De pareltjes staan op mijn voorhoofd. Met slechts 12 kilo op pad ben ik mezelf nu extra dankbaar dat ik zuinig heb gepakt. Ik loop door de stad en ik voel me ineens een soort trots, hier sta ik dan, in mijn eentje, aan de andere kant van de wereld! Met opgeheven hoofd laat ik de eerste voetsporen van mijn reis na, al moet je daar in Singapore voorzichtig mee zijn, want overal staan bordjes dat je hoge boetes krijgt bij het vervuilen van de straat. Ik wordt opgemerkt door de bevolking en ze bemoeien zich op de juiste manier met het wijzen van ( de goede!) weg. De eerste vriend is gemaakt, een jonge Indiër in de metro die graag met mij de dag wil doorbrengen, aangezien ik eerst even een eigen plan wilde trekken is de eerste vriend dus ook weer afgepoeierd. Met 4 gezellige Belgen struin ik uiteindelijk heel wat straten van Singapore af. Het is mooi, het is rustig, het is schoon, het is modern, Singapore is een fijn en warm begin na een spannende start.

Advertenties